Nieuws

Circusartiesten gezocht!

Geplaatst op 08/12/2017 Ballopen, jongleren, luchtacrobatiek, balanceren, eenwieleren, koorddansen en nog veel meer! Kinderen leren in 6 lessen hoe echte circusartiesten dit doen.

Lees meer

De Miraculeuze Come-back van Mea L. Loman

Geplaatst op 08/12/2017 In de zomer werd voor groot publiek de komedie De miraculeuze comeback van Mea L. Loman opgevoerd. Na enthousiaste reacties en de roep om meer, keert ‘Mea’ vanaf eind december terug.

Lees meer

Winnaars VIP-kaarten Jeugdhofzitting bekend

Geplaatst op 07/12/2017 Eind oktober lanceerde de Jeugdcommissie van C.V. de Kuussegatters een prijsvraag waarbij je met je klas een ‘gratis geheel verzorgde middag’ kon winnen.

Lees meer

Kaartverkoop Jeugdhofzitting

Geplaatst op 07/12/2017 Vanaf 6 december start de kaartverkoop voor de Jeugdhofzitting van C.V. de Kuussegatters,die op zaterdag 13 januari 2018 plaatsvindt.

Lees meer

Wandelen voor conditie en gezelligheid

Geplaatst op 29/11/2017 Wandelgroep Blijf Actief vierde op 16 november haar tienjarig bestaan. Zoals elke donderdagmiddag vertrok de groep mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers vanuit het PietBrueghelHuis voor een wandeling in de natuur.

Lees meer

Theater De Blauwe Kei zoekt figuranten voor Eftelingmusical De gelaarsde kat

Geplaatst op 21/11/2017 Wie er al jaren van droomt om mee te spelen in een échte musical kan nu zijn of haar kans grijpen.

Lees meer

Nieuwe route Carnavalsoptocht 2018

Geplaatst op 21/11/2017 De route voor de grote carnavalsoptocht op zondag 11 februari 2018 is behoorlijk aangepast omdat in het centrum van Veghel hard wordt gewerkt aan de herinrichting van de Markt.

Lees meer

Theater voor een tientje!

Geplaatst op 21/11/2017 Op 26, 27 en 28 januari 2018 wordt het derde Nationale Theaterweekend georganiseerd.

Lees meer

Monique van de Ven Verdienstelijk Veghelaar 2018

Geplaatst op 14/11/2017 Monique van de Ven is de Verdienstelijk Veghelaar voor het komende Carnavalsseizoen. Zaterdag 11 november is zij tijdens de laatste Hofzittingsavond van CV de Kuussegatters in het zonnetje gezet. Een bloemlezing van haar vrijwilligersactiviteiten maakt duidelijk waarom zij  deze eretitel verdient.

Lees meer

Prins Jess d’n Urste nieuwe heerser van Kuussegat

Geplaatst op 14/11/2017 Tijdens de Hofzitting op vrijdag 10 november is Jess Willemsen onthuld als nieuwe heerser van het Kuussegat. Als Prins Jess d’n Urste gaat hij er samen met zijn Adjudanten Harry Guns en Rudy van den Elzen dit carnavalsseizoen een onvergetelijk feest van maken!

Lees meer

Boerenbruidspaar 2018 onthuld!

Geplaatst op 14/11/2017 Donderdag  9 november zijn tijdens de eerste Hofzittingsavond van CV de Kuussegatters Toon Vervoort en Ellen van Duijnhoven als het nieuwe Boerenbruidspaar onthuld. Wilco en Yvonne van Beljouw zijn hun getuigen.

Lees meer

Cultuurkade zet voet aan wal

Geplaatst op 03/11/2017 Tot voor kort vormden Cultuureducatie Schijndel, Plein23 (Veghel) en Curioso (Sint-Oedenrode) drie aparte organisaties. Met de komst van Meierijstad hebben zij hun kennis, kunde en contacten in Cultuurkade verenigd. Vanaf nu vormen zij één gezamenlijke marktplaats voor cultuureducatie.

Lees meer

Bewegen op de ritmes van de djembé en proeven van Moderne dans

Geplaatst op 03/11/2017 Vanaf 6 november a.s. start de dansafdeling van Phoenix Cultuur, onder leiding van dansdocente Yvonne den Dekker, met twee nieuwe korte cursussen voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees meer

De Blauwe Kei op zoek naar enthousiaste dansgroepen voor FestiDans

Geplaatst op 25/10/2017 Voor het vijfde jaar op rij organiseert Theater De Blauwe Kei FestiDans, een succesvol danstraject waar ieder jaar zo’n 100 regionale dansers aan deelnemen.

Lees meer

Theaterseizoen De Blauwe Kei geopend op CHV Noordkade

Geplaatst op 11/10/2017 Het brede rode lint wordt doorgeknipt door één van de bijna honderd theaterbezoekers. Zij gaan allemaal, nadat ze welkom zijn geheten door Martien van den Hoven.

Lees meer

VVV Schijndel houdt van Brabant!

Geplaatst op 06/10/2017 Voor iedereen die Brabant een warm hart toedraagt!Brabant fans opgelet! VVV Schijndel heeft veel leuke Brabantse artikelen in het assortiment.

Lees meer

Nieuwe productie Theaterkoor Stem: 'Boeiende Buren'

Geplaatst op 06/10/2017 Na een periode van betrekkelijke stilte is Theaterkoor Stem weer volop in beweging. De voorbereidingen van een nieuwe show die in maart 2018 gepland staat, zijn in volle gang.

Lees meer

Meld je aan en treed op bij Fabriek Magnifique 2018

Geplaatst op 06/10/2017 Iedereen die zijn of haar kunsten wil laten zien tijdens Fabriek Magnifique 2018 kan zich aanmelden. Heb jij een band, een act of een idee voor een project?

Lees meer

Loeiersfestijn: aanmelding verkiezing Carnavalslied 2018

Geplaatst op 06/10/2017 Ook dit carnavalsseizoen vindt in De Stapperij weer het Loeiersfestijn plaats. Wil jij, alleen of met een groep, de titel van ‘Beste Veghelse Carnavalshit 2018’ winnen?

Lees meer

Alle kinderen in Meierijstad maken muziek!

Geplaatst op 20/09/2017 Alle kinderen maken muziek! Het lijkt een onrealistische droom, maar in gemeente Meierijstad wordt deze met de start van CHV Academy toch echt werkelijkheid. Na maandenlange voorbereiding is het initiatiefnemer Phoenix Cultuur gelukt: vanaf oktober trekt een enthousiast, jong team vakdocenten de basisscholen in.

Lees meer

Nieuwe kunstenaardocent beeldhouwen & boetseren bij Phoenix Cultuur: Henny Barten

Geplaatst op 20/09/2017 Henny Barten is een all-round ruimtelijk vormgever en beeldhouwer met specialisme in steen. Barten is zo’n oude meester waar je graag les van zou willen hebben. Hij weet uit eigen ervaringen alles van houwen in alle soorten steen en hout. Daarnaast is hij plastisch vormgever en boetseren in klei hoort ook tot zijn domein.

Lees meer

Inspirerende en creatieve uitdagingen bij Phoenix Cultuur

Geplaatst op 20/09/2017 Kunstenaars bieden nieuw beeldend aanbod korte cursussen & workshops Naast de jaarcursussen geven de beeldende docenten van Phoenix Cultuur ook dit seizoen weer nieuw kort aanbod.

Lees meer

Crossroads Meierijstad: "Een morele plicht om het verhaal door te geven"

Geplaatst op 14/09/2017 “Een morele verplichting om de verhalen door te geven”. Dat voelt Erwin Janssen als hij vertelt over Elaine Smith -de beeldschone jonge vrouw die ons vanaf een oude foto aankijkt- en haar verloofde Carman Ladner.

Lees meer

Nieuwbouw Theater Noordkade verrijst

Geplaatst op 07/09/2017 De nieuwbouw van het theater De Blauwe Kei aan de Noordkade krijgt steeds meer gestalte. Nu de kelder is gebouwd voor kleedruimten, toiletgroepen en facilitaire zaken voor het nieuwe theater, komt een volgende fase aan bod

Lees meer

Theater voor kinderen, jongeren en volwassenen

Geplaatst op 05/09/2017 In onze studio’s in Sint-Oedenrode en Veghel geven professionele theatermakers les aan kinderen, jongeren en volwassenen. Naast het vertrouwde programma worden er op beide locaties ook volop nieuwe cursussen en workshops aangeboden.

Lees meer

Van klassiek ballet tot swingende salsa lessen

Geplaatst op 29/08/2017 In de week van 4 september gaan bij Phoenix Cultuur in Schijndel en Veghel de danslessen weer van start. Het team van enthousiaste en professionele dansdocenten is er helemaal klaar voor.

Lees meer

Dé Muziekschool van Meierijstad klaar voor nieuw seizoen!

Geplaatst op 22/08/2017 Aan het eind van de zomervakantie begint het bij alle muzikanten van Phoenix Cultuur te kriebelen. Ze hebben zin in een nieuw muziekjaar!

Lees meer

Unieke Growingpaper verzendkaarten Verkrijgbaar bij VVV Schijndel

Geplaatst op 09/08/2017 Een serie van 5 verschillende ansichtkaarten met Schijndelse afbeeldingen en het bijzondere is dat ze gemaakt zijn van papier met veldbloemenzaadjes erin.

Lees meer

Ive Bergervoet; nieuwe covermodel van De Blauwe Kei Junior

Geplaatst op 14/07/2017 Het nieuwe gezicht van De Blauwe Kei Junior is bekend. Uit de drie genomineerde kinderen, die in de afgelopen weken werden voorgesteld in de Stadskrant, koos de jury voor de Veghelse Ive Bergervoet.

Lees meer

Stemmer Veghelse Toneel Publieksprijs wint toneelserie

Geplaatst op 12/07/2017 Afgelopen toneelseizoen mochten alle bezoekers van toneelvoorstellingen in Theater De Blauwe Kei weer hun stem uitbrengen voor de Veghelse Toneel Publieksprijs, die wordt georganiseerd in samenwerking met Stadskrant Veghel.

Lees meer

Angela Schijf wint met Kreutzersonate de Veghelse Toneel Publieksprijs

Geplaatst op 28/06/2017 Bezoekers van toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen door middel van een stemkaart een cijfer geven voor de betreffende voorstellingen. De voorstelling die aan het einde van het seizoen het hoogste punt krijgt, wint.

Lees meer

Theater De Blauwe Kei organiseert Uitwedstrijden

Geplaatst op 16/06/2017 De bouw van de nieuwe Theaterzaal van Theater De Blauwe Kei op CHV Noordkade is in volle gang. Vanaf oktober start het Veghelse theater met voorstellingen in de kleine zalen, maar de grote zaal opent pas in januari 2018.

Lees meer

Mysterie blauwe kookwekkers opgelost

Geplaatst op 17/05/2017 Het mysterie rondom de blauwe kookwekkers in gemeente Meierijstad en omgeving is opgelost.

Lees meer

Industry service bioscoop is Beste Uitje

Geplaatst op 03/05/2017 INDUSTRY service bioscoop Veghel bestaat nog geen vijf jaar en is nu al winnaar van de titel Beste uitje van Nederland 2017 in de categorie bioscopen.

Lees meer

Zing mee in een koor

Geplaatst op 02/05/2017 Het duurt nog wel even, maar op de muziekschool van Phoenix Cultuur zijn ze alweer volop in voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

Lees meer

De Blauwe Kei start op CHV Noordkade

Geplaatst op 02/05/2017 Het is bijna zover. In mei sluit het theater haar deuren op het Stadhuisplein om ze vervolgens na de zomer, bij de start van seizoen 2017-2018, te openen op CHV Noordkade.

Lees meer

Theater De Blauwe Kei vanaf seizoen 2017-2018 op CHV Noordkade

Geplaatst op 25/03/2017 Theater De Blauwe Kei gaat verhuizen. In mei sluit het theater haar deuren aan het Stadhuisplein om ze vervolgens na de zomer, bij de start van seizoen 2017-2018, te openen op  CHV Noordkade.

Lees meer

Naaiatelier van de Noordkade

Geplaatst op 18/02/2017 Iedere zaterdagmiddag kunnen kinderen tussen de 6 en 16 jaar binnenlopen bij het Inloop Naaiatelier van de Noordkade. Volwassenen zijn welkom op dinsdagavond tussen 18.30 en 21.00 uur

Lees meer

Nu ook Circustheater in Veghel

Geplaatst op 18/02/2017 Sinds September 2016 woont Mr Poehaa: René Hildesheim in Veghel, de afgelopen 27 jaar heeft hij de circusschool Poehaa in Arnhem geleid. Nu vind hij het heel leuk om in zijn nieuwe woonplaats Veghel ook Circustheaterles te gaan geven.

Lees meer

Veghelse wint hoofdprijs VVV-actie: Volkswagen up!

Geplaatst op 26/01/2017 Op 20 januari jl. nam Annemarie Hakkens uit Veghel de Volkswagen up! in ontvangst. Als deelnemer van de VVV Win actie werd haar vouchercode getrokken en won zij daarmee de hoofdprijs!

Lees meer

Meierijstad historisch beschreven

Geplaatst op 21/01/2017 Nauwelijks twee weken na het ontstaan van de fusiegemeente Meierijstad geeft Rooienaar Wim van Rooij een handzaam boekje uit over de geschiedenis van de drie voormalige gemeenten Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel.

Lees meer

Pastor Konings spreekt zegen uit

Geplaatst op 08/11/2016 Zaterdagmiddag drie uur: Een prachtige regenboog staat afgetekend tegen de donkere hemel achter de Lambertuskerk. Precies op dat moment treden de mensen naar buiten om getuige te zijn van de inzegening van de laatste attentiesteen.

Lees meer

Boek over het ontstaan van Veghel

Geplaatst op 18/10/2016 Ruim dertig jaar heeft Martien van Asseldonk, geboren te Zijtaart 1954, vrijwel al zijn vrije uren in een diepgravend onderzoek naar de historie van Veghel gestoken.

Lees meer

Fietsroute Veghel en omgeving: Kunstroute

Geplaatst op 10/08/2016 Fietsen door het mooie Veghel en de omliggende kerkdorpen, terwijl u onderweg geniet van kunst en natuur. Het kan met de nieuwe Fietsroute Veghel en omgeving: Kunstroute.

Lees meer

De Blauwe Kei is op zoek naar enthousiaste dansgroepen voor FestiDans

Geplaatst op 23/06/2016 Het theater heeft reeds een aantal dansscholen die al jaren aan de activiteit deelneemt, maar wil ook nieuwe dansscholen de kans geven om zich aan te melden.

Lees meer

Veteranendag in Veghel

Geplaatst op 17/06/2016 De Nationale Veteranendag is de officiële herdenking van en eerbetoon aan hen, die zich ingezet hebben in dienst van de vrede.

Lees meer

Step, fiets of tandem tocht met picknick

Geplaatst op 24/05/2016 Hoe kun je Veghel en omgeving beter ontdekken dan per step, fiets of tandem?

Lees meer

Musicalster of theateracteur? Kom proeven in Sint-Oedenrode en Veghel!

Geplaatst op 11/05/2016 Als afsluiting van het musical- en theaterseizoen bij Phoenix Cultuur hebben alle acteurs en actrices de sterren van de hemel gespeeld tijdens Theaterfestival Windkracht 16.

Lees meer

Vakschool Schoonhoven start cursus goudsmeden in Veghel

Geplaatst op 19/04/2016 Vakschool Schoonhoven gaat, in samenwerking met Phoenix Cultuur, een unieke cursus Goudsmeden in Veghel aanbieden.

Lees meer

Meierijstad bruist van de Amateurkunst: iktoon!

Geplaatst op 19/04/2016 De landelijke week van de amateurkunst, de WAK, wordt dit jaar maar liefst een hele maand van de amateurkunst.

Lees meer

Informatiepunt bibliotheek, UITpunt en Toerisme Veghel

Geplaatst op 08/04/2016 Wilt u informatie over muziek, een route downloaden of zoekt u een logeeradres? Sinds kort is het mogelijk om deze informatie, tijdens de openingstijden van de bibliotheek, zelf op te zoeken via een informatie pc.

Lees meer

Historische stadswandeling Veghel

Geplaatst op 29/03/2016 UITpunt Veghel, Heemkundekring Vehchele en Bibliotheek Veghel hebben in samenwerking een historische stadswandeling ontwikkeld. De historische stadswandeling loopt langs de mooiste plekjes en gebouwen die Veghel rijk is.

Lees meer

Puzzel van Veghel

Geplaatst op 12/03/2016 De puzzel is de krijttekening die het Guiness Record gehaald heeft met de grootste krijttekening gemaakt door één artiest.

Lees meer

Veghels Kunstenaars Collectief

Geplaatst op 13/10/2015 De stichting “Het Veghels Kunstenaars Collectief” of kortweg het VKC is opgericht in mei 1991 om een platform te bieden aan de Veghelse amateurkunst-beoefenaars.

Lees meer
Arrangementen
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Kinderfeestjes
Wandelen & fietsen