Juni in teken van amateurkunsten met landelijke iktoon

15 mei 2018

De maand juni staat ook dit jaar weer geheel in het teken van de amateurkunsten via de landelijke iktoon-campagne. Op meer dan duizend locaties in 200 gemeenten wordt deze maand extra aandacht geschonken aan amateurkunstenaars. Ook in Meierijstad staan er volop culturele activiteiten gepland en kan iedereen genieten van alle prachtige kunsten uit de regio.

Meierijstad op de culturele agenda
Meierijstad groeit en bloeit als het alleen al gaat over alle culturele activiteiten die worden georganiseerd. Dat bewijst de culturele agenda voor de maand juni. Jong en oud geniet deze maand van kunst en cultuur, maar ook van zelf kunst maken. Van tentoonstellingen, muziekoptredens en concerten, lezingen en (musical-)voorstellingen tot workshops en festivals. Zo trappen we op 2 & 3 juni de maand af met het 1 Ander Festival in Schijndel en gaan we op 10 juni door met het Pop & Colour Festival op Streekpark de Kienehoef in Sint-Oedenrode. Voor wie de smaak te pakken heeft gaan we in juli gewoon door, met o.a. het Art & Food Festival Fabriek Magnifique in Veghel.

iktoon-campagne
Drie jaar geleden werd het startschot gegeven van de landelijke campagne. Hoewel er het hele jaar door diverse culturele activiteiten worden georganiseerd, wordt er in de maand juni extra aandacht aan geschonken, ook buiten de regio. Alle inwoners van Meierijstad en daarbuiten kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met de diversiteit aan amateurkunsten en zo een positieve impuls geven aan kunst en cultuur.

Meer informatie en de landelijke culturele agenda is te bekijken op www.iktoon.nl. Voor een overzicht van alle activiteiten in Meierijstad: www.phoenixcultuur.nl en voor vragen: info@phoenixcultuur.nl.
Terug naar nieuwsoverzicht
Arrangementen
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Kinderfeestjes
Wandelen & fietsen