Arrangementen

Bij het UITpunt in Veghel kun je ook terecht voor compleet verzorgde arrangementen. Of het nu een groepsuitje, bedrijfsuitje, of familiedagje betreft: je arrangement wordt geheel op maat samengesteld en onze professionele medewerksters staan altijd voor je klaar!

Voor meer informatie, offertes en boekingen, bel naar 0413-353540 of mail naar: info@uitpuntveghel.nlommetje veghel

Een wandeling onder leiding van een gids met uitleg over historische gebouwen en de geschiedenis van Veghel. Duur wandeling circa 2 uur en start bij het UITpunt.

Reserveer


historische stadswandeling

Historische stadswandeling onder gidsbegeleiding door het centrum van Veghel. De gids vertelt tijdens de wandeling over het ontstaan van Veghel en de eerste Lambertuskerk. De route zal gaan langs de Lambertuskerk, de Congregatiekapel (Moskee) en Pastorie. Vervolgens naar de Deken Van Miertstraat (Synagoge en Klooster van de Zusters Franciscanessen). Als laatste de Hoofdstraat (Hervormde kerk). De wandeling duurt ca. 1½ uur en start bij het UITpunt.

Reserveer


rondleiding oude raadhuis

Rondleiding door het oude Raadhuis aan de Markt in Veghel. Een deskundige gids vertelt je graag alles over dit bijzondere gebouw uit 1876. Blik samen terug in de historie van dit pand.

Reserveer


fotopresentaties veghel

Fotopresentatie Oud-Veghel
Een presentatie (door Heemkundekring Vehchele) die een honderdtal foto's van oud Veghel laten zien. Vooral voor oudere Veghelaren is dit een leuke presentatie. Duur: circa 2 uur inclusief pauze.

Fotopresentatie Veghel Oud en Nieuw
Deze presentatie laat foto's zien van Veghel vroeger en zoals het nu is op dezelfde plaats. Duur: circa 2 uur inclusief pauze.

Reserveer


lezing: het ontstaan van veghel

Heemkundekring Vehchele is al enige tijd met enkele mensen bezig om te achterhalen hoe Veghel is ontstaan, want daar is voor het jaar 1300 weinig van bekend. Door historisch onderzoek, archeologisch onderzoek en genealogie van invloedrijke families/personen aan elkaar te koppelen trachten ze een beeld te vormen. Duur: circa 2 uur inclusief pauze.

Reserveer


Airborne market garden busexcursie

Market Garden, de beoogde doorstoot naar het industriële Duitse achterland die de oorlog voor kerstmis 1944 zou beëindigen, is door velen gekend als de Slag om Arnhem. Het drama in Arnhem was slechts een onderdeel van deze grootste luchtlanding veldslag in de geschiedenis. De weg van de Belgische grens tot aan Arnhem was een smalle corridor die veroverd en verdedigd moest worden om een geheel leger naar het noorden te sturen. Deze weg werd bij de geallieerde troepen omgedoopt tot "Hell's Highway".

De omgeving van Veghel speelde een cruciale rol in deze strijd omdat de Duitsers hier keer op keer de corridor aanvielen en bezetten, zodat de troepen richting Arnhem vast kwamen te zitten. De eerste parachutisten die voet zetten op Nederlandse bodem landden op de Vlagheide, waarna de bruggen in Veghel ingenomen werden en er een defensieve ring om Eerde werd gevormd om de Duitsers te verhinderen. Zware gevechten in Veghel en Eerde waren het gevolg. Vele jonge soldaten verloren hun leven en de hier gevoerde gevechten werden onderdeel van wereldgeschiedenis.

Gidsen Erwin Janssen en Jan van Erp begeleiden deze dag en brengen je naar de plaatsen waar het allemaal gebeurde. Zij geven je inzicht in de gebruikte tactieken, vertellen de persoonlijke verhalen over de mensen die er vochten en tonen aan waarom dit gebied zo’n cruciale rol speelde. Stap in de voetstappen van de helden van toen en beleef hun ervaringen!

Kosten:
€35,- per persoon (minimaal 20 personen)

Reserveer


Fietsen huren

Hoe kun je Veghel en omgeving beter ontdekken dan per fiets, step of tandem?
In samenwerking met Kuijpers fietsen verhuurt UITpunt Veghel (Markt 1) comfortabele fietsen en tandems. Deze kunnen tijdens het fietsseizoen binnen de openingstijden gehuurd worden.

Huurvoorwaarden:
Dagverhuur is mogelijk tijdens openingstijden:
- Dinsdag: 11:00 - 19:00 uur
- Woensdag: 11:00 - 18:00 uur
- Donderdag: 10:00 - 18:00 uur
- Vrijdag: 10:00 - 19:00 uur
- Zaterdag van 10:00 - 16:00 uurReserveer


Boottochten vanuit Veghel

In samenwerking met Rondvaartbedrijf Kuijpers kun je diverse boottochten vanuit de haven van Veghel bij ons reserveren.

Minimaal 25 personen.

Bestemmingen en prijzen:
  • Maximakanaal: €37,50 p.p.
  • Binnenstad 's-Hertogenbosch: €29,50 p.p.
  • Brouwerij Bavaria in Lieshout: €49,50 p.p.
  • Heusden Vesting: €49,50 p.p.

Kinderen t/m 12 jaar ontvangen €10,- korting.

Reserveer
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Film
Theater & dans
Kinderen