Nieuws

Onthulling Social Sofa op Noordkade Veghel

Geplaatst op 24/11/2020 Op vrijdag 27 november om 14.00 uur wordt bij de ingang van de Proeffabriek (ingang Zandloper - P1) een prachtige bank onthuld. Het is het resultaat van fraai en maandenlang werk door medewerkers van Tinks en hun begeleiders.

Lees meer

Lichtpuntjes uit Bibliotheek Meierijstad in adventskastjes

Geplaatst op 24/11/2020 Met een heel persoonlijke adventskalender sluit Bibliotheek Meierijstad in december een bijzonder jaar af. Medewerkers van de Bibliotheek en het Raadhuis laten zien hoe zij het afgelopen jaar hebben beleefd en wat hun ‘lichtpuntjes’ zijn.

Lees meer

De Koekbouw draait door voor de feestdagen

Geplaatst op 17/11/2020 Ook dit jaar komt Sinterklaas met zijn gevolg naar Veghel. Deze keer geen grootse plaatselijke intocht, maar samen met zijn Pieten biedt de Sint wel een coronaproof alternatief in de ‘SpeculaasKoekbouw’ in de vorm van een heuse ‘drive trough’.

Lees meer

Sint zonder grootse intocht toch naar Veghel

Geplaatst op 11/11/2020 Hoewel er dit jaar géén grootse intocht van Sinterklaas en zijn gevolg is, arriveert de goedheiligman aanstaande zondag tóch in Veghel.

Lees meer

Phoenix Cultuur begeleidt Stadscomponist Meierijstad

Geplaatst op 03/11/2020 Geluidskunstenaar, componist en DJ Angela de Weijer gaat dit culturele seizoen, in opdracht van de Provincie Noord-Brabant, aan de slag als Stadcomponist in de gemeente Meierijstad.

Lees meer

CHV Academy en Design Academy Eindhoven starten nieuw ontwikkeltraject

Geplaatst op 26/09/2020 Jongeren de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen in design, de beeldende kunsten en ambachten en hen in contact brengen met kunst- en designprofessionals.

Lees meer

Nieuwe editie van Meierijstad on Stage

Geplaatst op 07/09/2020 Op dinsdag 9 maart 2021 vindt de tweede editie plaats van het Beroepenfeest Meierijstad on Stage. De locatie en de wijze waarop dat gaat gebeuren moet nog nader worden vastgesteld.

Lees meer

Escaperoute Meierijstad

Geplaatst op 05/09/2020 Een Escape Room, maar dan anders! Escaperoute Meierijstad houdt de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog op een vernieuwende manier levend en is tevens de eerste Escaperoute van Nederland.

Lees meer

Boek over ramen in Lambertuskerk

Geplaatst op 05/09/2020 Wie ooit in de St. Lambertuskerk is geweest, zal daar onder de indruk geraakt zijn van de prachtige, gebrandschilderde ramen. Zeker als de zon door het gekleurde glas schijnt, is de betovering compleet. Al die kleuren, die voorstellingen en symbolen hebben ons iets te vertellen…..

Lees meer

Startersloket gemeente Meierijstad

Geplaatst op 05/09/2020 Gemeente Meierijstad gaat weer van start met het Startersloket. Bent u een startende ondernemer en heeft u vragen? Bijvoorbeeld over o.a. gemeentelijke  producten en diensten, locatie mogelijkheden, netwerkorganisaties en samenwerkingsverbanden.

Lees meer
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Film
Theater & dans
Kinderen