Nieuws

De Blauwe Kei tovert Grote Zaal om tot kunstproject

Geplaatst op 15/09/2020 De Blauwe Kei heeft van de nood een deugd gemaakt. De Grote Zaal, waarvan nog niet de gehele capaciteit gebruikt kan worden in verband met de 1,5 meter setting, is door grafisch kunstenaar Henri van Nuenen getransformeerd tot een kleurrijk kunstwerk waarin bloemen centraal staan.

Lees meer

Nieuwe Talentenklas Dans: danstalenten gezocht!

Geplaatst op 15/09/2020 Na het succesvolle eerste seizoen van de Talentenklas Dans, start CHV Academy vanaf oktober met een tweede seizoen.

Lees meer

Club Botanica presenteert op de Noordkade elk weekend een feestje!

Geplaatst op 09/09/2020 Wat doe je als je de misschien wel de meest bijzondere evenementenlocatie van Brabant bent en alle partijen op het gebied evenementenorganisatie, theater, catering, licht & geluid, aankleding en boekingskantoren in eigen huis hebt?

Lees meer

Nieuwe editie van Meierijstad on Stage

Geplaatst op 07/09/2020 Op dinsdag 9 maart 2021 vindt de tweede editie plaats van het Beroepenfeest Meierijstad on Stage. De locatie en de wijze waarop dat gaat gebeuren moet nog nader worden vastgesteld.

Lees meer

Escaperoute Meierijstad

Geplaatst op 05/09/2020 Een Escape Room, maar dan anders! Escaperoute Meierijstad houdt de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog op een vernieuwende manier levend en is tevens de eerste Escaperoute van Nederland.

Lees meer

Boek over ramen in Lambertuskerk

Geplaatst op 05/09/2020 Wie ooit in de St. Lambertuskerk is geweest, zal daar onder de indruk geraakt zijn van de prachtige, gebrandschilderde ramen. Zeker als de zon door het gekleurde glas schijnt, is de betovering compleet. Al die kleuren, die voorstellingen en symbolen hebben ons iets te vertellen…..

Lees meer

Startersloket gemeente Meierijstad

Geplaatst op 05/09/2020 Gemeente Meierijstad gaat weer van start met het Startersloket. Bent u een startende ondernemer en heeft u vragen? Bijvoorbeeld over o.a. gemeentelijke  producten en diensten, locatie mogelijkheden, netwerkorganisaties en samenwerkingsverbanden.

Lees meer

Opening van de grootste servicebioscoopzaal van Nederland

Geplaatst op 01/09/2020 Met een vrolijk ochtendprogramma voor de kids, compleet met gratis film, Disneyfiguren en popcorn en de spannende film ‘Tenet’ voor volwassenen in de avond, opende Servicebioscoop Industry op zaterdag 29 augustus de deuren van haar splinternieuwe grote zaal.

Lees meer

Atelier Bijzonder Ontmoeten geeft een schilderij aan ondernemers

Geplaatst op 24/08/2020 In het kader van Dementievriendelijk Meierijstad krijgen een aantal ondernemers in Veghel een schilderij aangeboden dat gemaakt is in het Atelier Bijzonder Ontmoeten.

Lees meer

Theater de Blauwe Kei maakt eerste namen bekend

Geplaatst op 25/07/2020 In september gaat het nieuwe theaterseizoen van De Blauwe Kei van start. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, maakt het theater aan de Noordkade zes voorstellingen bekend waarvoor nu al kaarten te bestellen zijn.

Lees meer

Opbrengsten Open Danspodium naar KiKa

Geplaatst op 07/07/2020 Dansen voor het goede doel en danstalent uit heel Meierijstad een podium bieden. Dat is het uitgangspunt van het Open Danspodium, een initiatief van CHV Academy.

Lees meer

Nieuw evenement in Boerdonk binnen 6 uur uitverkocht!

Geplaatst op 06/07/2020 24 juni 2020 kondigde Mark Rutte aan dat de “coronaregels” werden versoepeld. Reden genoeg voor de jeugd in Boerdonk om snel de koppen bij elkaar te steken en te kijken of ze samen iets nieuws op stapel konden zetten.

Lees meer

Kortere naam en nieuwe website voor De Noordkade in Veghel

Geplaatst op 06/07/2020 De organisaties gevestigd op het voormalige CHV complex aan de Verlengde Noordkade in Veghel zijn vanaf 1 juli gevestigd op De Noordkade in plaats van CHV Noordkade.

Lees meer

Nieuw theaterseizoen De Blauwe Kei

Geplaatst op 22/06/2020 Na een tijd van lege zalen, stille kleedkamers en een verlaten foyer als gevolg van de Coronacrisis, gaat in september het nieuwe theaterseizoen van De Blauwe Kei van start.

Lees meer

Circus Caps kan door!

Geplaatst op 22/06/2020 Even leek het erop dat het Veghels kindercircus voor kinderen met en zonder beperking "Circus Caps" zou moeten stoppen.

Lees meer

Vrijwilligersdag Meierijstad

Geplaatst op 02/06/2020  Op 15 maart is de vrijwilligersdag geannuleerd vanwege de Corona-richtlijen.

Lees meer

‘Beachclub aan de kade’ biedt zomerse gezelligheid

Geplaatst op 02/06/2020 Als gevolg van de versoepeling van de maatregelen in het kader van de Corona pandemie gaan ook de horeca op de Noordkade weer voorzichtig maar voortvarend van start.

Lees meer

Geen hofzittingen Kuussegat

Geplaatst op 19/05/2020 Het bestuur van carnavalsvereniging De Kuussegatters heeft besloten om voor dit jaar een streep door de Hofzittingen te zetten.

Lees meer

Muziekkiosk voor nieuwe initiatieven op Noordkade

Geplaatst op 12/05/2020 Eind vorige week is op de kade aan de Binnenhaven op de Noordkade in Veghel een fraaie nostalgische muziekkiosk geplaatst.

Lees meer

Stay Connected: Online vrienden voor eenzame jongeren

Geplaatst op 28/04/2020 In coronatijd liggen negatieve gedachten en sombere gevoelens op de loer. Eenzame jongerenhebben daar vaker last van.

Lees meer
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Film
Theater & dans
Kinderen