400 culturele instellingen dromen de zalen vol. De Blauwe Kei droomt mee!

1 februari 2021

Wat begon als een hoopvolle tekst, speciaal geschreven voor één theater, werd al snel omarmd door de gehele culturele sector, waaronder Theater De Blauwe Kei, en groeide uit tot een poëtisch statement: De Belofte Van De Lege Zaal. Een kunstwerk, voor alle mensen die theater een warm hart toedragen.

Want een lege zaal, dat bestaat eigenlijk niet. Een theaterzaal is áltijd gevuld; met herinneringen, een nagalmende lach, een weggestorven applaus, de laatste resonerende muzieknoot... Op dit moment sluiert er de magie van wat er straks weer kan en mag.

Het kunstwerk bestaat uit een column (geschreven door Jan Beuving) en een video. Deze gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. Theater De Blauwe Kei kijkt, samen met 400 andere theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen,  reikhalzend uit naar dat moment.

Zolang de zalen leeg zijn, wordt die belofte alleen maar groter. De sector gaat die belofte waarmaken: wij zullen er staan straks, als we weer mogen.

Artiesten
Het kunstwerk is mede tot stand gekomen met de medewerking van Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical), die de tekst uitspreken. 

Verder is er samengewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op vier vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.

 

Doe je mee?
De sector belooft alvast 400 kaarten voor de bezoekers te reserveren. Als straks de deuren weer helemaal open gaan, maak je kans om twee kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt.

“Wij zijn klaar om te spelen. Wij wachten - met jou - op de rook.”

 

Kijk voor meer informatie, de column, video en winactie op www.droom-mee.nl

 


Terug naar nieuwsoverzicht