Angela Schijf wint met Kreutzersonate de Veghelse Toneel Publieksprijs

28 juni 2017

Bezoekers van toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen door middel van een stemkaart een cijfer geven voor de betreffende voorstellingen. De voorstelling die aan het einde van het seizoen het hoogste punt krijgt, wint. Dit jaar is dat dus Kreutzersonate. De prijs werd door Diana van Huijgevoort van De Blauwe Kei overhandigd aan acteurs Angela Schijf en Tom van Landuyt. Van impresariaat Senf waren Hildegard van Dam en Linda Terlaak aanwezig. Helaas konden de musici (violiste Myrthe Helder en pianist Nicolas van Poucke) en regisseur Michael de Cock niet aanwezig zijn.

Angela Schijf en Tom Van Landuyt waren zeer enthousiast over het winnen van de Veghelse Toneel Publieksprijs. Ze noemden het een eervolle prijs en een prachtige positieve waardering voor hun werk. Graag willen ze alle stemmers én het publiek bedanken.

Zowel uit het hoge cijfer als uit de bezoekersreacties bleek dat het Veghelse publiek erg onder de indruk was van Kreutzersonate. In de voorstelling wordt toneel op een indrukwekkende manier gecombineerd met klassieke muziek en beeldende kunst. Het is “kunst”, “een prachtig samenspel van muziek en toneel” en “het verhaal was ontroerend en meeslepend” waren veel gemaakte opmerkingen van het publiek.

Voorstellingen die eerder de Veghelse Toneel Publieksprijs wonnen zijn onder andere Oog om Oog (Linda van Dyck, Victor Löw e.a.), Gejaagd door de Wind (Anna Drijver, Nasrdin Dchar e.a.), Wachtkamer van de liefde (Fred Delfgaauw) en Straussvogel (Steef de Jong).

Ook in seizoen 2017-2018 kan het publiek in Theater De Blauwe Kei weer genieten van diverse toneelvoorstellingen, die wederom allemaal kans maken op de Veghelse Toneel Publieksprijs. Het gehele programma is te vinden op www.blauwekei.nl.


Terug naar nieuwsoverzicht
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Film
Theater & dans
Kinderen