Dansplezier voor kinderen vanaf 6 jaar

10 september 2019

Het nieuwe cursusseizoen bij Phoenix Cultuur is inmiddels in volle gang, zo ook bij de dansafdeling. Wekelijks krijgen cursisten, jong en oud, uit heel Meierijstad, les van ervaren dansdocenten.


Op de CHV Noordkade in Veghel is dansdocente Yvonne den Dekker weer gestart met de jaarcursus Dansmix 6+, waar jonge dansertjes kennis maken met verschillende dansstijlen. Kinderen die nieuwsgierig zijn naar klassiek ballet, met of zonder spitzen, kunnen instromen bij de jaarcursus Klassieke dans 12+.

Dansmix 6+: spelenderwijs kennismaken met dans
Tijdens de jaarcursus Dansmix maken kinderen van 6 jaar en ouder spelenderwijs kennis met verschillende dansvormen en -stijlen. Vooral de basistechnieken van modern jazz komen tijdens deze lessen ruimschoots aan bod. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan houding, muzikaliteit en de eigen creativiteit. Dansplezier staat altijd voorop. De dansmix-lessen van Yvonne vinden elke vrijdag om 15.45 uur plaats op de CHV Noordkade in Veghel. Instromen is altijd mogelijk, en ook kan er vooraf een gratis proefles worden gevolgd.

Klassieke dans 12+: basistechnieken leren op een vlotte manier
Kinderen vanaf 12 jaar die nieuwsgierig zijn naar klassiek ballet, kunnen starten bij de jaarcursus Klassieke dans. Daar leren zij op een leuke en vlotte manier de basistechnieken, waarbij techniek en sierlijkheid centraal staan. Door middel van verschillende dansoefeningen op de vloer en aan de barre, werken ze aan hun lichaamshouding. Ook kunnen kinderen ervaren hoe het is om op spitzen te dansen. Dit is echter niet verplicht. Yvonne verzorgt Klassieke dans 12+ elke vrijdagmiddag om 18.00 uur op de CHV Noordkade in Veghel.

Maak kennis met docente Yvonne den Dekker
Yvonne den Dekker is docent klassieke en moderne dans bij Phoenix Cultuur. Daarnaast is ze werkzaam als choreograaf en als muziekdocent. Kortom: dans en muziek is haar passie en deze passie wil ze erg graag overbrengen op jonge cursisten. Naast de jaarcursussen Dansmix 6+ en Klassieke dans 12+ start Yvonne vanaf 30 september ook met de korte cursus Djembé en beweging voor kinderen van 8 t/m 11 jaar: vijf maandagen om 18.00 uur op de CHV Noordkade in Veghel.
Meer informatie over de danscursussen van Yvonne den Dekker en het overige cursusaanbod is te vinden op www.phoenixcultuur.nl/aanbod/dans. Via de website kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor een gratis proefles.


Terug naar nieuwsoverzicht
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Film
Theater & dans
Kinderen