Historische stadswandeling Veghel

29 maart 2016

UITpunt Veghel, Heemkundekring Vehchele en Bibliotheek Veghel hebben in samenwerking een historische stadswandeling ontwikkeld. De historische stadswandeling loopt langs de mooiste plekjes en gebouwen die Veghel rijk is. Denk hierbij aan de Broederkapel, Moeders Gat en de Lambertuskerk waar de route langskomt.


Vanaf 12 april kan iedereen die geïnteresseerd is in wandelen de nieuwe wandelroute gaan lopen.

De route bestaat uit een plattegrond, historische informatie en interessante weetjes over Veghel. Weet u bijvoorbeeld waarom de vijver bij het oude Zwijssen College “Moeders Gat” genoemd wordt? Tijdens de wandeling komt u langs deze plek en leest u over de historie van deze vijver. Het bijzondere aan deze wandelroute is dat er diverse leuke aanbiedingen bij zitten van ondernemers uit het Veghelse centrum. Denk bijvoorbeeld aan een gratis kopje koffie of korting op een heerlijke lunch.


De route kan zonder gids en in eigen tempo gelopen worden. Bij een rustig wandeltempo duurt de route ongeveer anderhalf uur. De stadswandeling is gratis verkrijgbaar bij UITpunt Veghel tegen een borg van € 7,50. Deze krijgt u na het retourneren van de stadswandeling terug.


Leuk om te weten: UITpunt en Bibliotheek Veghel zijn tevens druk bezig met het opzetten van nog een tweede wandelroute, die langs de vele kunstwerken in Veghel zal lopen.


Terug naar nieuwsoverzicht
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Film
Theater & dans
Kinderen