Meierijstad bruist van de Amateurkunst: iktoon!

19 april 2016

De maand juni staat met het thema ‘iktoon’ in het teken van amateurkunst en amateurkunstenaars, jong en oud. De landelijke opening vindt dit jaar plaats op de Noordkade in Veghel!

Juni staat in heel Nederland in het teken van kunst van iedereen. Van 29 mei t/m 30 juni kun je onder het thema ‘iktoon’ op honderden locaties in meer dan 150 gemeenten, kunst van dichtbij beleven. Ook in Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode, de toekomstige gemeente Meierijstad, bruist het van de amateurkunst. Er wordt gedanst, muziek gemaakt, getekend, gefotografeerd, musical en theater gespeeld en nog veel meer.


Op zondag 29 mei vindt de landelijke opening, de kick-off van de WAK, plaats in Veghel. De Noordkade staat die dag bol van de amateurkunst en de officiële opening belooft een heel mooi feestje te worden voor iedereen. Phoenix Cultuur coördineert de WAK in Meierijstad en organiseert in samenwerking met WAK Nederland/iktoon, Kunstbalie en de Brabantse Bond van Muziekverenigingen de landelijke opening in Veghel.


Organiseer je zelf een mooie amateurkunstactiviteit in juni? Dit kan een expositie zijn, een voorstelling, openbare repetitie, festival, optreden, workshop of ander evenement. Meldt dit dan bij Phoenix Cultuur via: info@phoenixcultuur.nl. Activiteiten die voor 27 april gemeld worden, kunnen meegenomen worden in de publiciteit rondom de WAK in Meierijstad.

Meer informatie over de Week van de Amateurkunst: www.iktoon.nl of www.phoenixcultuur.nl.


Terug naar nieuwsoverzicht
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Film
Theater & dans
Kinderen