‘Sodom und Gomorra’ Ooggetuigenverslagen uit de Tweede Wereldoorlog

17 augustus 2018

‘Sodom und Gomorra’ Ooggetuigenverslagen uit de Tweede Wereldoorlog”. Zo luidt de titel van het recent verschenen boek over de gevechten in Erp en omgeving tijdens de Tweede Wereldoorlog. Auteur Cor Vervoort verzamelde een groot aantal ooggetuigenverklaringen om de vroegere gebeurtenissen en de mensen van toen blijvend te herinneren.

Cor Vervoort

Gefascineerd door de verhalen die zijn moeder vertelde, groeide zijn besef: de waanzin en verschrikkingen van een oorlog mogen nooit vergeten worden. In december 2017 deed Cor Vervoort daarom een oproep in de Mooi Rooi Krant. Hij was op zoek naar inlichtingen over de Amerikaanse parachutist Donald Oliver Mills. Vanaf dat moment kwam de totstandkoming van zijn boek in een stroomversnelling terecht.

Het boek omvat onder meer ooggetuigenverslagen en niet eerder vertoonde foto’s. Het is verdeeld in twee delen: de bezettingsjaren en onze bevrijding. Inmiddels ligt het boek in de schappen bij de St. Antonius molen in Eerde (Veghel) en bij Museum ‘Bevrijdende Vleugels’ in Best.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Cor Vervoort, telefoonnummer 06-14577387, e-mail corvervoort@home.nl

‘Sodom und Gomorra’ Ooggetuigenverslagen uit de Tweede Wereldoorlog Koevering – Willibrordushoek – de Kuilen in de frontlinie, ISBN-Nummer 978-90-826920-9-9Terug naar nieuwsoverzicht
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Film
Theater & dans
Kinderen