Start inschrijving voor Krollenloop

22 augustus 2018

De inschrijving voor de 5 e editie van de Krollenloop is geopend. Geïnteresseerden voor  het Veghelse hardloopevenement op zondag 4 november kunnen zich via krollenloop.nl inschrijven voor de 5 en 10 kilometer en de Ten Miles (16.09 km.). Kinderen kunnen zich gratis aanmelden voor de Kidsrun van 1 of 2,5 kilometer. Vanwege het eerste lustrum zijn er extra activiteiten.  


Start en finish van de Krollenloop zijn weer op de Markt, voor Het Raadhuis. De diverse afstanden gaan via het Julianapark richting Veghel-Zuid, de Scheifelaar en Veghels Buiten. De Ten Miles loopt via Keldonk, langs het kanaal en het stroomgebied van de Aa weer terug naar het centrum. Met Bernhaege Advocaten treedt er een nieuwe sponsor aan voor de 5 kilometer. Sligro wordt naamgever van de 10 kilometer. In het kader van het jubileum kreeg ook de website in samenwerking met LaatR.IT een nieuwe, frisse uitstraling.


Oefenclinics
Ter voorbereiding op de Krollenloop zijn er drie gratis oefenclinics op zondag 23 september en 7 en 21 oktober. Op dinsdag 16 oktober is er van 10.00 tot 11.00 uur een speciale loopclinic voor de jeugd. Deelname aan de Krollenloop kost € 10,-, dit is inclusief een fraaie medaille, sportdrank én Veghelse krol met speculaas na afloop. Een zak met krollen en speculaas van Bakkerij van Leur kun je overigens voor € 6,95 meteen reserveren bij inschrijving. Inschrijven voor de 1 en 2,5 kilometer Kidsrun is, dankzij sponsoring, helemaal gratis.


Urban Night Run
Omdat de lekkerste loop van Brabant voor de vijfde keer wordt georganiseerd zijn er extra activiteiten. Eén daarvan is aan de vooravond van de Krollenloop, op zaterdag 3 november. Dan wordt de eerste Krollenloop Urban Night Run gehouden. Er wordt een parcours van 5 kilometer uitgezet door het centrum van Veghel en daarbij wordt er dóór allerlei bijzondere gebouwen gelopen. Welke dat zijn wordt later bekendgemaakt. Start en finish zijn op de CHV Noordkade. De deelname voor dit unieke evenement is gratis en inschrijven is niet nodig.


Ook op de dag van de Krollenloop zelf wordt in het kader van het eerste jubileum een grote, extra activiteit gehouden waarbij de aandacht vooral op de jeugd wordt gericht. De Krollenloop is vernoemd naar het anijsbroodje met speculaas, dat als typische, Veghelse lekkernij in het najaar veel wordt gegeten. Tijdens de vierde editie van de Krollenloop liepen afgelopen jaar ruim 1.350 deelnemers mee.


Kijk voor meer informatie op www.krollenloop.nl


Terug naar nieuwsoverzicht
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Film
Theater & dans
Kinderen