Vakschool Schoonhoven start cursus goudsmeden in Veghel

19 april 2016

De cursus wordt aangeboden op een bijzondere locatie te weten de Noordkade. Deze voormalige veevoederfabrieken zijn een culturele broedplaats geworden waarbij Kunst een verbinding heeft met Food en Leisure.


Vakschool Schoonhoven is een landelijk en internationaal bekende school op het gebied van opleidingen en cursussen binnen de goud- en zilverbranche en heeft op het gebied van goud- en zilversmeden een enorme expertise opgebouwd. Kenmerkend voor de, door Vakschool Schoonhoven aangeboden, cursus Goudsmeden is de ruime aandacht voor de basistechnieken van de goudsmid. Deze zijn immers voorwaardelijk voor het uitvoeren van complexere werken.

De lessen worden door professionele docenten gegeven. Naast hun lesgevende taken ook zijn zij ook binnen de branche werkzaam. Het lesprogramma voor Veghel is vastgelegd in de werkboeken "Basisvaardigheden" en "Gevorderde vaardigheden" met bijhorende beoordelingsformulieren.


Phoenix Cultuur is het centrum voor kunstonderwijs in Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode. Zij verzorgt lessen voor amateurs op het gebied van beeldende kunst, muziek, theater en dans. Op de Noordkade in Veghel beschikt Phoenix Cultuur over mooie, ruime en goed geoutilleerde beeldende werkplaatsen en ateliers. Voor vakopleidingen en kunstprofessionals is het mogelijk om in samenwerking gebruik te maken van deze voorzieningen.


Het cursusjaar in Veghel gaat uit 25 lessen bestaan en wordt vanaf september 2016 aangeboden op de zaterdagochtend van 09.30-12.45 uur en mogelijk ook in de middag van 13.30-16.45 uur.
Om een goede begeleiding en sturing te kunnen geven zullen er niet meer dan 16 cursisten in een lesgroep geplaatst worden. Zowel starters als gevorderden kunnen zich aanmelden voor de cursus Goudsmeden. Aanmelden kan via www.vakschoolschoonhoven.nl .


Terug naar nieuwsoverzicht
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Film
Theater & dans
Kinderen