Veghelse Toneel Publieksprijs gewonnen door Het Volk

6 november 2018

Ieder jaar reikt Theater De Blauwe Kei in Veghel een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen. Met een 9,4 ging de Veghelse Toneel Publieksprijs 2017-2018 naar Toneelgroep Het Volk voor De God Van De Slachting.

Een zeer humoristisch stuk waarin een diplomatiek gesprek van twee echtparen over een conflict tussen hun kinderen zich ontpopt tot een ruzie waarin de beschaving ver te zoeken is. De prijs werd door Harry Vermeulen en Diana van Huijgevoort van De Blauwe Kei overhandigd aan de acteurs van het toneelstuk en impresariaat Kik Productions.


De acteurs, Minke Kruijver, Wigbolt Kruijver, Karlijn Kruijver en Bert Bunschoten, waren zeer enthousiast over het winnen van de Veghelse Toneel Publieksprijs. “Het is geweldig om te horen dat het publiek ons zo heeft gewaardeerd. Fantastisch. Wij willen het publiek dan ook heel hartelijk bedanken, ook namens regisseur Joep Kruijver”, aldus Wigbolt Kruijver. Tevens lieten ze weten enorm onder de indruk te zijn van de nieuwe locatie van het Veghelse theater. “Wat een bijzonder plekje”. Impresariaat Kik was het met Wigbolt eens, zij waren vereerd met de prijs en bedankte het theater voor de organisatie van dit initiatief.


Zowel uit het hoge cijfer, als uit de bezoekersreacties bleek dat het Veghelse publiek erg onder de indruk was van De God Van De Slachting. “Het was een geweldige voorstelling”, “wat verrassend, boeiend en herkenbaar” en “mooi hoe de inhoud verrassende wendingen heeft”, zijn enkele van de vele positieve opmerkingen gegeven door het publiek via de stemkaarten.


Voorstellingen die eerder de Veghelse Toneel Publieksprijs wonnen zijn onder andere Gejaagd Door De Wind (Anna Drijver, Nasrdin Dchar e.a.), Wachtkamer Van De Liefde (Fred Delfgaauw), Straussvogel (Steef de Jong) en Kreutzersonate (Angela Schijf en Tom van Landuyt).


Ook in seizoen 2018-2019 kan het publiek in Theater De Blauwe Kei weer genieten van diverse toneelvoorstellingen, die wederom allemaal kans maken op de Veghelse Toneel Publieksprijs. Het gehele programma is te vinden op www.blauwekei.nl.


Terug naar nieuwsoverzicht
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Film
Theater & dans
Kinderen